Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2012 22:31 - Никълъс Спаркс
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 1186 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.06.2013 13:06


image

Моят път към теб

Може ли любовта да пренапише миналото?

На кого не му се иска безкрайната обич да е възможна. Тя самата го вярваше преди години. Тогава бе на осемнайсет.

Аманда и Досън се влюбват безумно в гимназията. Макар да принадлежат към различни социални прослойки, техните чувства са неподвластни на неписаните правила в малкото южно градче. Непредвидими обстоятелства разделят влюбените и ги запращат по противоположни житейски пътеки.

След години Аманда и Досън се срещат отново...

И двамата не са забравили страстната първа любов, която ги е белязала завинаги. Изправени пред болезнени спомени, те трябва открият дали любовта може да пренапише миналото и да заличи настоящето.



image

Светлинка в нощта

Джеръми Марш е популярен нюйоркски журналист. Когато получава сигнал от Бун Крийк, Северна Каролина, инстинктите му подсказват, че там го очаква интересна история.

Лекси Дарнъл работи в местната библиотека. Разочарована от предишните си връзки, тя е решила да прекара живота си в малкото градче.

Срещата им напълно обърква плановете на Джеръми, той е силно заинтригуван от тази красива и откровена жена. А Лекси не може да отрече, че е привлечена от самоуверения журналист.

Ако искат да запазят пламналата неочаквано любов, те ще се изправят пред труден избор, който ще бележи живота им завинаги.



image

Дарът на светулките

Джеръми Марш бе убеден, че няма да напусне Ню Йорк за нищо на света. Той вярваше, че не желае да се влюби отново и че не може да има деца.

Но съдбата има други планове за него!

Сега Джеръми живее в малкото градче Бун Крийк и е на път да се ожени за прелестната Лекси, която носи тяхното първо дете. Животът му се нарежда много по-добре, отколкото някога е мечтал. Но едно анонимно писмо отприщва поредица от събития, които подлагат на изпитание любовта им.



image

Пристан за двама

Защото животът понякога е като буря, а любовта е единственият сигурен пристан.

Пристигането на красива млада жена в Саутпорт, Северна Каролина предизвиква любопитството на местните жители. Единственото желание на Кейти е да избяга от грешките, допуснати в миналото, и да запази уединението си. Опитите й да се дистанцира от хората са провалени от енергичната и спонтанна Джо, в чието лице открива добра приятелка.

Когато самотният баща Алекс влиза в живота й, Кейти е пленена от неговия чар и всеотдайните грижи, които полага за двете си деца. Въпреки резервите си тя се привързва към семейството му и осъзнава, че единственото й желание е да бъде част от него.

Пред Кейти е поставено предизвикателството да изгради щастливо бъдеще върху руините на миналото. Когато неговите призраци се завръщат отново, тя разбира, че си струва да рискува всичко, за да получи щастието, което Алекс й предлага.

Защото животът понякога е като буря, а любовта е единственият сигурен пристан.



image

Тетрадката

Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот. “Тетрадката” е такава книга. Тя е възхвала на страстта, която може да бъде неостаряваща и вечна, разказ, който ни трогва до сълзи и отново, и отново ни кара да вярваме в истинската любов.

Ной Калхун се е завърнал в Северна Каролина след края на Втората световна война, преследван от спомена за момичето, което е изгубил преди повече от десетилетие. Ели Нелсън, жена от висшето общество, скоро ще се омъжи за обещаващ млад адвокат, но не може да спре да мисли за момчето, което преди много време е откраднало сърцето й. Така започва историята за една любов, която е толкова упорита и дълбока, че може да превърне трагедията в триумф и дори има силата да сътвори едно чудо.

 

image

Един ден, един живот

Дългоочакваното продължение на „Тетрадката”

След трийсет години Уилсън Луис осъзнава, че романтиката отдавна отсъства в брака му с Джейн – дъщеря на любимите герои от „Тетрадката” Али и Ноа Калхун. Съпругата му вече не го обича и вината за това е само негова.

Но Уилсън е готов да направи и невъзможното, за да завоюва отново голямата си любов. Негов довереник и съветник по въпросите на сърцето става Ноа.

Точно тогава най-голямата дъщеря в семейството съобщава, че ще се омъжва. За Джейн това е повод да организира сватбата, за която винаги е мечтала. За Уилсън – перфектната възможност да осъществи романтичния си план. А разтърсващата любовна история на Ноа и Али ще бъде неговият пътеводител към сърцето на жената, която винаги е обичал...

 

image

Завой на пътя

Майлс Райън има всичко, за което един мъж мечтае: той е шериф в малко градче в Северна Каролина, има щастлив брак с ученическата си любов и прекрасен син. Но само за един миг животът му губи смисъл...

Неизвестен шофьор убива съпругата му и Майлс се отдава на мъката и желанието за отмъщение в продължение на 2 дълги години. До момента, в който среща Сара Андрюс – учителката на сина му.

Сара пристига в малкото градче, за да преживее болезнения си развод и да потърси ново начало. Но не предполага, че животът й наистина ще се промени завинаги...

Искрата между Майлс и Сара пламва внезапно и прераства в нежна и страстна любов. Двамата заедно преоткриват радостта, щастието и изгубената надежда. Но на безоблачното им небе се задава сянката на страшна тайна. Тайна, която ги поставя пред съдбовен избор и заплашва да разруши любовта им.

 

image

Нощи в Роданте

Изоставена от съпруга си, притисната от грижите за децата, Адриана решава да преосмисли живота си. С разбито сърце тя предприема малко бягство в крайбрежното градче Роданте и отсяда в безлюден хотел. Но наближаващата буря нарушава усамотението й – на прага, потърсил подслон, се явява нечакан гост.

Отказал се от лекарската практика, Пол Фланър се озовава в Роданте, за да потисне спомените от своето болезнено минало.

Две сродни души намират лек за раните си и чувствата, които ги връхлитат, променят живота им завинаги.

 

image

Последна песен

Животът на седемнайсетгодишната Вероника е изпълнен с горчивина след раздялата на родителите й. Тя все още изпитва гняв към баща си и не може да му прости, че си е тръгнал, без дори да се сбогува. Но след едно вълшебно лято в неговия дом на брега на океана всичко се променя…

Вероника среща Уил, чаровното момче с лешникови очи, с когото открива трепетите на първата любов. Намерила пътя към прошката, тя отключва сърцето си за своя баща и от разбунтувана тийнейджърка се превръща в зряла млада жена.

И въпреки изпитанията на съдбата любовта е тази, която успява да заличи всеки мрачен спомен и да излекува и най-болезнените рани.

 

image

С дъх на канела

Джон Тайри е гневен, мързелив младеж, който попада в лоша компания и бързо се пропива. Не познава майка си, мрази баща си, накрая влиза в армията, за да избяга от миналото си. Савана Лин Къртис е ученолюбива, отличничка на випуска, ръководи организация за подпомагане на бездомните и умее да преценява човек по очите. Те са различни като морето и пясъка, а случайната им среща е бурна като рева на прибоя. Савана променя Джон, намира път към него и единствена успява да проникне отвъд стените, които е изградил около себе си. Докосването между жената с дъх на канела и Джон трае само миг, но оставя белег за цял живот.

 

image

Талисманът

За силата на съдбата, която ни отвежда към истинската любов...

По време на мисия Логан Тиболт намира снимка на младо момиче, заровена в пустинните пясъци на Ирак. След като оцелява в много опасни ситуации, негов приятел го убеждава, че тази фотография му носи късмет.

Мисията на Логан приключва и той се завръща у дома. Но красивата жена от снимката се появява дори в сънищата му и той решава да я открие.

Когато среща Елизабет, Логан е поразен от силното привличане, което изпитва към нея. След един провален брак младата жена сама отглежда сина си и преодолява драмите, сполетели семейството й. Силна, но уязвима, Елизабет очарова Логан и пленява сърцето му. Изненадан от внезапно породилите се чувства, той решава да запази историята за талисмана в тайна. По ирония на съдбата точно тази тайна може да преобърне неговия късмет и да му отнеме обичта на мечтаната жена.



image

Писмо в бутилка

По време на отпуската си Тереза Озбърн намира на океанския бряг писмо в бутилка, написано от непознат на име Гарет. „Моя най-скъпа, Катрин – гласят първите редове – липсваш ми, любима, както винаги, но днес особено силно, защото океанът ми пее за теб и песента му е за живота, който имахме...”

За Гарет това послание е единственият начин да даде израз на неугасващата си любов към жената, която е изгубил. Тереза, чиято вяра в романтичното е разбита от бившия й съпруг, е заинтригувана: „Кои са Гарет и Катрин? Каква е тяхната история? Наистина ли любовта им е била толкова силна?” Провокирана от тази мистерия и необяснимо привлечена от загадъчния непознат, Тереза се впуска в търсене, което ще я отведе до малък крайбрежен град. Събрани от случайността или нещо по-могъщо от нея, животът на Тереза и на Гарет ще се докоснат с определена цел в един разказ, в който отекват най-съкровените ни надежди да намерим онзи единствен човек и истинската любов.

 

image

Незабравима разходка

Лендън Картър е добронамерен, но повърхностен младеж, който предпочита да се мотае с приятели и не обича да мисли за неизбежните отговорности на зрелостта. Той никога не е подозирал, че може да има нещо общо със стеснителната и странна Джейми Съливан, която често става обект на присмех сред съучениците си заради старомодните си пуловери и непретенциозната си външност.

Съдбата обаче си има свои планове и Лендън се увлича по Джейми. Връзката им е нелека и минава през сложни перипетии, но малко по малко Джейми помага на Лендън да научи някои важни уроци в живота, за да дойде моментът, когато той открива, че е безнадеждно влюбен в нея. Скоро обаче Лендън разбира, че Джейми има причина да не допуска хората близко до себе си. Тя пази ужасна тайна, която може завинаги да я изтръгне от ръцете му. Изправен пред жестокостта на съдбата, Лендън взима решение, с което се разделя с безгрижието на момчешките си години.



Тагове:   nicholas sparks,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1181972
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16644
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930