Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 16:06 - Да спим на дърво или в иглу хотел
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 1790 Коментари: 0 Гласове:
2



Да спим на дърво или в иглу хотел

Средата на лятото е, но по стар български обичай си мислим и мечтаем за противоположния сезон. Или ако след прекараната кошмарна зима тази година не искаме да ни е студено месеци наред, то поне ни се ще да отидем някъде за малко, колкото да се охладим от близо 40-градусовите жеги у нас. Аляска ни е далече, но пък ей тук, само на няколко часа полет, се намират скандинавските страни, които определено имат какво да предложат и покажат на туристите. Хората в тези толкова подредени страни са стигнали до някои екстравагантни решения за хотели, които да привличат повече посетители, пише в. "Строителство имоти". На вниманието ви предлагаме два коренно противоположни хотела, които със сигурност са интересни и предизвикват въображението какво ли ще бъде да спиш качен на дърво или пък заровен под снега.

Едната крайност е хотелът, чиито стаи са разположени в клоните на дървета. Дървесният хотел (който не е изненадващо, че се казва "Treehotel") се намира в градчето Харадс, Швеция, само на 60 км от Северния полярен кръг. При откриването си през 2010 година хотелът разполага само с 4 стаи: "Кабината", "Синият конус", "Гнездото" и "Огледалният куб". По-късно се откриват и 2 допълнителни помещения: "НЛО" и "Стаята с изглед". Кент Линдвал, един от основателите на хотела казва, че целта им е 5 години след откриването на хотела да имат 24 стаи от 24-ма водещи скандинавски архитекти.

Около дънерите на дърветата са разположени алуминиеви плоскости, които са облицовани с огледално стъкло. Размерът на алуминиевите кубове е 4х4х4 м. За да се стигне до "хотелските стаи", се използват въжена стълба или въжен мост. Във всяка постройка салон, спалня с двойно легло, малка кухня, баня и тераса на покрива.

Другият хотел, който ни допадна много, е Kakslauttanen Hotel & Igloo Village, отново на Полярния кръг, но този път в областта Лапландия, Финландия. Няма ли да е хубаво да отидем на гости на Дядо Коледа? Селото се състои от 20 снежни иглута, 32 традиционни селски бунгала и 20 иглута със стъклени покриви, които позволяват туристите да наблюдават Северното сияние без да стават от леглото си. Домакините ще ви предпазят от измръзване до смърт, докато спите - изберете ли снежните иглута, от хотела ви дават специални спален чувал, чорапи и шапка. В селцето се намира и най-големия снежен ресторант в света, който има 150 места в едно иглу. В него има леден бар, параклис и галерия със снежни и ледени фигури. Комплексът разполага и със сауна, в която да се затоплите, а после и по финландски да се калите, като скочите в реката. Не забравяйте алкохола за загряване на кръвта!

Snow Hotel в Kirkenes, Bjorli Ice Lodge в Bjorli, Ice Hotel в Hunderfossen (и трите в Норвегия) са малка част от местата в Скандинавия, които предлагат докосване до снежната магия на природата.

image

Стаята "НЛО" е оригинално архитектурно решение.

image

"Огледалният куб" предлага 360-градусова гледка сред природата.


image

Иглута със стъклени покриви, наполовина скрити под снега, са атракцията на Kakslauttanen Hotel & Igloo Village в Лапландия, Финландия. Дядо Коледа сигурно събира тен някъде през лятото, но какво ни пречи да му отидем на гости и евентуално да се запознаем с всеможещите му джуджета?

image

За да не измръзнете докато спите в снежно иглу, домакините от комплекса в Лапландия ви дават специални спален чувал, чорапи и шапка.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1182302
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16645
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930