Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 16:25 - Фиордите - красотата на естествената архитектура
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 4683 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.11.2012 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Фиордите - красотата на естествената архитектура

Каквото е издялала природата, човешката ръка не може да повтори


Едва ли има нещо на света, което да е измислено или направено от човешка ръка и да е по-добро от естествената красота, която майката природа е създала. Природни красоти има в целия свят, най-различни, подходящи за всеки вкус и претенция, но няма по-величествена гледка от норвежките фиорди. Скалите се извисяват нагоре, водата е кристално синя, а синевата на небето е толкова искряща, че очите не могат да понесат толкова красота наведнъж, пише в. "Строителство имоти". И в духа на предстоящата да се появи в кината четвърта част на култовата анимация "Ледена епоха", представяме ви магични пейзажи, неподправена природна красота, недокоснати райски кътчета, визуално вълшебство - всичко това съчетано в норвежките фиорди. Споменаваме филма с лудата катерица, Мани и Сид не за друго, а защото фиордите са сътворени през последната ледена епоха. А и след като в миналия брой препоръчахме няколко хотела именно в скандинавските страни, които са изключително оригинални проекти на тамошните архитекти, защо да не ви пренесем на един въображаем круиз из норвежките фиорди? С помощта на туристическата мрежа idi.bg представяме ви най-магнетичните фиорди на Норвегия.

 

Согнефиорд

Магнетичният Согнефиорд е перлата в короната на норвежките фиорди с неповторимата гледка, която създават стремително извисяващите се в небесата 1000-метрови скали. Той е най-големият в Норвегия и вторият по големина в света. Дълъг е 205 км., широк - 4,5 км. и е с дълбочина от 1 308 м. под морското равнище.

 

Согнефиорд е най-големият в Норвегия и вторият по големина в света. Скалите му се извисяват на 1000 метра височина.

 

Хардангерфиорд

Известен с великолепните си маршрути за преходи и красивия си растителен свят, Хардангерфиорд е вторият по големина фиорд в Норвегия и третият в света - дълъг е 179 км. Започва от град Берген и е едно от любимите места на чуждестранните туристи, тъй като е лесно достъпен. Очарованието му се крие в красивите панорами, магнетичните залези и романтичните малки градчета и селца, които изпъстрят с живот бреговете му.

image

Красиви панорами и романтични малки градчета и селца по бреговете на Хардангерфиорд. Как да не му се прииска на човек да заживее далече от цивилизацията?

 

Лисефиорд

40-километровият Лисефиорд не звучи величествено като габарити, но незабравимите пейзажи, очарованието на неопитомената дива природа и неподправеният приключенски дух, който излъчва, заслужено му отреждат място сред най-популярните фиорди в света. Основната атракция на фиорда е Preikestolen - Скалният амвон, който се издига на внушителните 604 метра над Лисефиорд. Гледката от върха на скалата е уникална, а преживяването няма как да не изправи косата ви. Изгледът, който се открива от планината Kjeragbolten е не по-малко впечатляващ.

image

Гледката от върха на скалата към Лисефиорд е уникална и няма как да не настръхнете от удоволствие и страх едновременно.

 

Гейрангерфиорд

Гейрангер е перлата в короната на всички известни фиорди на Норвегия. Покритите със сняг планински върхове, красивите водопади, буйните зеленини и дълбоките сини води правят това място вълшебно.Този 15-километров фиорд се намира в Североизточна Норвегия и е дом на известните водопади "Брачното було" и "Седемте сестри". В допълнение към вълнуващия круиз по фиорда, другите възможни занимания и за приятно прекарване на времето са риболовът, рафтингът, плаването с кану, конната езда и карането на ски през лятото.

 

Гейрангер е перлата в короната на всички известни фиорди на Норвегия.

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1178397
Постинги: 598
Коментари: 54
Гласове: 16617
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930