Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 16:38 - На гости на Хензел и Гретел
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 5173 Коментари: 0 Гласове:
2



На гости на Хензел и Гретел


Казват, че приказките на братя Грим не били съвсем подходящи за деца. Създавали мрачна и по-скоро стресираща атмосфера, отколкото предполагащите се чувства на сигурност и спокойствие. Е, явно не такава е представата на американците за историите на известните братя. Истинската къща на баба Яга, която привлича гладните Хензел и Гретел, съвсем не е направена от захарни пръчици, бисквити и шоколад, но пък много по-умело привлича вече порасналите деца.

И така, реалният и съвременен вариант на тази къща се намира в калифорнийското градче Кармел. То има малко над 4 хиляди жители и се намира в окръг Монтерей, на около 2 часа път от Сан Франциско. Имотите в градчето обаче си имат неособено сладка цена - началната тръгва от няколко милиона долара нагоре, пише в. "Строителство имоти". Разбираемо е, все пак това е едно от предпочитаните места на холивудските звезди за почивка, а както знаем, желанието за усамотение на известните е правопропорционално с високите цени на апартаментите и именията, които си купуват. Ако нямате излишни милиони в банковата си сметка, сигурно бихте се задоволили и само да разгледате Кармел, без да притежавате къща там. Много от жителите на населеното място предоставят стаи за гости от типа "Bed&Breakfast" - в цената, която плащат туристите, влизат нощувката и закуска, приготвена от домакините. Кармел е красиво курортно градче изцяло в италианска и испанска архитектура и дух. Това е така, защото именно дотук са стигнали първите испански колонизатори по историческия път Ел Камино и са основали манастир. Оттук е започнала и испанската инвазия и заселване на север към долината Напа и Сонома - световноизвестните лозарски и винарски райони, които се намират на север от Голдън Гейт бридж и залива Фриско.

Да се върнем към къщата на Хензел и Гретел. Вилата носи имената на братчето и сестричето от едноименната приказка. Построена е през 1922 г. Площта й е около 100 кв. м. Къщата разполага с две спални, две бани и дневна, има красив интериор и е много уютна. Камината е голяма и зидана, а около нея е разположен къта за почивка. В него мебелите са масивни и удобни, а стар сандък изпълнява ролята на холна маса. Домашната библиотека е разположена по лавици на стените, вместо големи секции да заемат място. Трапезарията не е голяма, но масата е разтегателна и има място и за собствениците, и за гостите. Едната спалня пък е с облицовка от светло дърво. Леглото в нея е внушително и точно като цялата вила - сякаш излязло от приказките. Обичате зеленината? Малката китна градина предоставя истинско цветно удоволствие, което ще ви отмори.

image

Къщичката "Хензел и Гретел" отвън


image

Дневната с лавиците, на които са сложени книгите от домашната библиотека на собствениците

image

Отново дневната с масивната камина

image

Трапезарията и кухненският кът са мечтата на всяка жена

image

Едната от двете спални е с облицовка от свело дърво




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1182306
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16646
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930