Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 17:55 - Анеси - Венеция в полите на Алпите
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 2506 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2013 18:09


Анеси - Венеция в полите на Алпите (Annecy)

image

В подножието на планината Аравис, само на 150 км от Лион, се намира една от най-живописните туристически атракции във Франция, град Анеси. Разположен на брега на езерото Анеси, премесено от множество канали, това очарователно място е често в сравнение с много по-известния град Венеция. И макар, че може да изглежда преувеличено, двете селища имат много общо.

image
image

Първото нещо, което впечатлява най-много туристите при пристигането им тук е чистотата. Улиците и тротоарите изглеждат така, сякаш току-що са почистени със сапун, а почти всички хотели в града са считани за едни от най-спретнатите в света. Пъстри цветя галят очите където и да погледнете и местните жители са винаги достатъчно добри да те насочат в правилната посока.

image

Анеси е свързан с Лион и Париж посредством железопътна мрежа, така че най-лесният начин да се стигне до тук е с влак, но на разположение има и автобуси и коли под наем. Като излезете от ЖП гарата, първото нещо, което изкача в ума ви е "Това трябва да е друго Анеси". Това е така, защото всяка картичка и снимка в интернет представя стария град, и малко хора знаят, новата, модерна част разширявана около него. Но само след няколко минути пеша, ще се окажете в центъра на стария Анеси, в хубаво бистро, покрай основния воден канал, наслаждавайки се на освежаваща напитка и любувайки се на красивата архитектура.

image

Това е всъщност едно от най-любимите занимания в Анеси, а именно разходка из старите, калдъръмени улички и разглеждайки красотата на традиционния савойски дизайн, който местните жители са успели да запазят в почти отлично състояние. Най-невероятната постройка в Анеси е изобразена на повечето пощенски картички и се намира в центъра на стария град. Построен през 12 век, Двореца на острова (Palais de l"Isle) е средновекен замък с триъгълна форма, заобиколен от вода и действащ като затвор по това време.

image

Следвайки основният воден канал ще достигнете друга пресечна точка на Анеси - езерото, носещо същото име. То е второто по големина във Франция след Lac du Bourget, с дължина от 14.6 km и с варираща ширина от 0,8 до 3,2 км. Известно е още като "най-чистото Европейско езеро" и това е така, багодарение на строгите екологични регламенти, въведени през 1960. Наистина спиращата дъха гледка на това огромно водно пространство е и символ на водните маратони по плуване и водни спортове. Над 1500 участници се събират тук всяка година за изтощителни предизвикателства. Един от най-добрите начини да се насладите на естествената красота на езерото Анеси и околностите му, е като отидете на кратък круиз.

image

И ако забележителностите просто не са достатъчни, винаги има нещо интересно, което се случва в Анеси. Венецианския карнавал се провежда всяка година, в началото на март, а фестивала на анимационното кино събира любителите на жанра през юни. Също така има и джаз, класическа музика и театрални фестивали, които печелят на Анеси титлата Алпийската Венеция.

Източник: hobyto.com

image



Тагове:   Франция,   Алпи,   Анеси,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1173469
Постинги: 598
Коментари: 54
Гласове: 16533
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031