Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 18:04 - Шантили - бягство от колосалния Париж
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 1942 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2013 18:09


Шантили - бягство от колосалния Париж (Chantilly)

image

Чувствен и очарователен като френска куртизанка, Париж има способността да задържи всеки турист хипнотизиран с безброй атракции. Но ако по някакъв начин намерите сили да се измъкне от пипалата на мощния град и търсите тихо уединение (различно от изолираните хотели в Париж), то Шантили, в покрайнините на Париж е идеалната дестинация.

image

Посещение на място, като Шантили е все едно да отвориш прашния сандък на тавана в бабината къща. Той може да бъде много стар, но съдържа толкова безценни съкровища, от които не можете да си изберете кое да вземете първо. Може да звучи глупаво, дори смешно, но това е само вид усещане, което получавате, когато останете в градчето. Само на 50 км от Париж, това бижу на френското наследство е принадлежало на Института на Френската академия още от 1884 година. Тогава херцог Де Аумале го дарява, след смъртта и на двамата му синове. Неговото единствено условие е, имението Шантили да е отворено за обществеността, след кончината му.

image

Преди 1900 г. е било почти невъзможно да се получи достъп до тази приказна земя, където само роялти са били добре дошли. В продължение на векове, някои от най-видните семейства в историята на Франция правят Шантили своя резиденция. Монтморенси, Франсоа I, или Анри ІІ, всеки оставя отпечатък върху това известно владение и го обогатява с всяко поколение. Заобиколен от вода, Шантили се отличава с ансамбъл от паметници, обясняващи половината от едно хилядолетие на френската култура и история. Всичко, което трябва да направите, е да затворите очи и да позволите да бъдете транспортирани обратно във времето: музиката, фантастичните рокли, пищни балове...

image

Замъка Шантили се намира в средата на 8000 хектара площ, заобиколен от три вековни гори. В тази идилична природа, изкуството и непрестанната работа заедно са сътворили едни от най-зашеметяващите гледки. Има няколко градини, който може да посетите, проектирани от известния дизайнер Льо Нотр (Le Notre). Езерото на имението, дом на няколко красиви лебеди, е мястото, където ще намерите острова на любовта, а също така и храмът на Венера. В ресторанта наблизо, туристите имат възможност да вкусят от известния крем Шантили, който барон дьо Оберкирх класифицирал като "най-добрият, който бил опитвал".

image

За любителите на изкуството, музеят Condй е атракция, която не бива да се пропуска. Той разполага с колекция от над 1000 картини и 5000 гравюри и рисунки, създадени от някои от най-големите френски художници (Дьолакроа, Ингрес, Коро, Вато и др.). Има и библиотека с над 30 хиляди редки книги, сред които 12 000 старопечатни и 1500 ръкописа, които да разгледате, ако времето е на ваша страна.

image

Ако имате възможност да посетите Шантили, със сигурност ще се насладите на незабравими гледки. Това зависи само от времето, което сте готови да прекарате тук, но аз определено Ви препоръчвам то да е най-малко един цял ден. Заслужава си!

Източник: hobyto.com

image

image

image

image

image

image



Тагове:   Франция,   шантили,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1173569
Постинги: 598
Коментари: 54
Гласове: 16533
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031