Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 18:14 - Хотели във Франция със забележителна история
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
2



Хотели във Франция със забележителна история

За Франция каквото и да кажем, то със сигурност e вече изречено милиони пъти...каквото и да напишем - ще е вече съществуващ ред, а може би дори цял роман. Ако сте се запътили за първи или по-вероятно за пореден път към страната, готова с шик и много шампанско да задоволи всичките ви капризи, поддайте се непремнно на изкушението да отседнете в някой от тези хотели с дълга и забележителна история.

 

Хотел „Карлтън ИнтерKонтинентал“ - въплъщение на лукса на „Бел епок“

Невъзможно е да посетите Ривиерата и да пренебрегнете съблазънта на Кан, а ако пропуснете да посетите доайена сред хотелите „Карлтън“, не ще уловите духа на този курортен град. Фоайето, барът и плажът на „Карлтън“ са магнит за хайлайфа. Има вероятност да зърнете някое лице от „Пари мач“, филмов магнат, чешит или капризна кинозвезда. Ако не сте разговаряли с Джак, Шарън, Мел или Брус, настанете се като случаен посетител на бара на терасата или в чаения салон, преди или след филмовата фестивална лудост.

Авиньон и хотел „Миранд“ - как живеят богаташите и папите

Древният папски град Авиньон пази много исторически перли зад назъбените си стени от ХІV в. Той е известен като домът на седем папи, които скъсват с Рим, първият през 1309 г. Ако посетите Авиньон посред лято, ще можете да се насладите на един от най-значимите и най-вълнуващите празници в Европа – Авиньонския фестивал. Ядрото на фестивала продължава да бъде обаче театърът, а вие междувременно положете усилия да отседнете в авиньонската перла – бутик-хотела „Миранд“, известен като горд носител на духа на Авиньон.

Странноприемница „Крийон льо Брав“ - истинската простота на старата френска провинция

За носталгичните франкофили, чиято мечта за дом в Прованс не се е сбъднала, има странноприемница „Крийон льо Брав“, разположена сред хълмовете на долината на Рона. Покрай местната църква обединение на каменни сгради с цвят на мед, образува село в селото. Тази типична провансалска странноприемница е приятно и с вкус украсена с прости старинни дървени предмети и светли, в цветовете на Сезан тъкани. В далечината към драматичните контури на високия 1909 м връх Венту са се разпрострели поля с лавандула и маслинови дръвчета.

Антиб и хотел „Кап Еден Рок“ - върховният във вълшебството

Посещение в Антиб, едно от най-приятните места на Френската Ривиера, трябва да включва обиколка на музея „Пикасо“, последвана от хранене, каквото се случва веднъж в живота, в ресторант „Бакон“. Наблизо очарователният дух на Фр. Скот Фицджералд витае из хотел „Кап Еден Рок“, един построен през 1870г. дворец край стръмни скали, заобиколен от 80 изискани декара благоуханни градини, борове и вековни палми по една от най- изключителните брегови линии в света. В Нежна е нощта мястото е обезсмъртено като хотел „Етранже“, въплъщението на светския живот.

Хотел Крийон - уникален сред дворците хотели на Париж

Най-посещаваният град в света има немалко прекрасни грандхотели, но когато пристъпите от препълнения площад „Конкорд“ в тихото мраморно фоайе на легендарния хотел „Крийон“, ще разберете защо той изпъква и сред тях. Единственият луксозен дворец-хотел във Франция, който все още е френска собственост (на фамилията Тетенже), „Крийон“ си е сериозно охарчване, но гарантирано високо равнище на посещение в Града на светлината. Всичко из този великолепен хотел излъчва качество и изтънченост, разкош и удобство.

Долината на Лоара и „Домен де О дьо Лоар“

Ветровитата долина на Лоара е покорявала сърцата на пътешествениците векове наред, както и на френските аристократи, които построили повече от 1000 замъка и резиденции покрай „Кралската река“ на Франция. Най-добрият начин да се възстановите от обикаляне на замъците е да прекарате няколко разкошни нощи в някой от тях. „Домен дез От дьо Лоар“ - елегантният, обвит в лози господарски дом, е построен като ловна хижа на граф дьо Ростен и макар да не е толкова поразителен, колкото повечето от замъците-крепости, е отличен избор за отмора в лукс край освежаващите води на Лоара.

Замъкът Баньол - изискан европейски замък-хотел

Всеки се надява да открие автентично кътче от Франция, незабелязано от туристическата индустрия, и ето го тук. Малко посещаваното ъгълче на Божоле често е сравнявано с Тоскана, с покрити с лозе след лозе гънки на облени в слънце вълнообразно хълмисти местности. И щастливи са малцината, които преминават по подвижния мост към великолепния замък Баньол, първокласен френски исторически дом, превърнат изкусно в хотел, който ще ви пренесе в лукса на Ренесанса.

Грандхотел „Рейн“ на площад "Станислас" в Нанси

Нанси е един от най-прелестните градове в Европа, със забележително хубав главен площад, за който мнозина твърдят, че е най-красивият градски монумент във Франция. Макар Нанси да е известен и със своята архитектура в стил ар нуво, площад „Станислас“ е несравнимото му наследство. Също толкова елегантна, колкото площадът, върху който е разположена, резиденцията от ХVІІІ в., приютяваща грандхотел „Рейн“, е изключителна – обявена е за историческа забележителност. Отседнете в някоя от огромните стаи с изглед към площада и се насладете на лукса, който витае във въздуха.


Източник: nasamnatam.com



Тагове:   хотели,   France,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1173599
Постинги: 598
Коментари: 54
Гласове: 16533
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031