Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2015 18:01 - Лора Флоран - Шоколадова магия
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 1542 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.08.2018 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още едно попълнение към шоколадовата поредица на Лора Флоран. След Крадецът на шоколад и Шоколадово докосване, издателство Кръгозор издадоха Шоколадова магия.

Много се радвам, че продължиха с поредицата, но не ми харесва това, че останалите книги можем да ги видим евентуално следващото лято. Просто безумие. Една книга не е само лятно четиво, та да си я издаваме само през лятото. Не разбирам маркетинга им и е отблъскващо подобно отношение към читателите. Това важи за всички издателства, не само за конкретното. Повечето са на същия принцип - започват някоя поредица и не я довършват. Черпят идеи от най-различни форуми, където читатели споделят откритията си, информират се едни други за нови и интересни истории, издателствата взимат наготово идеите, започват някоя поредица и после - ами ние ще издадем само някои книги. Супер разочароващо е. После защо сме сваляли книги от интернет и сме четяли в оригинал. Ами това е причината, не се чудете. Има и други де, но да не се отплесвам сега към тази тема.

Та за Шоколадова магия. Една хубава новина: цената й е същата като на други две книги (тук Ергон са "шампиони" по отношение на скачането и варирането на цените, направо са смешни). Ето и другите подробности, както и анотацията и корицата:

Издател: Кръгозор

Година: 2015г.

Страници: 352 стр.

Корица: мека

Език: български

Цена: 14 лв.

image

Шоколадът и вещиците

Къщата на вещиците“, чиято витрина е омагьосана гора от сладкиши, замък от горчив черен шоколад и принц на кон от сладък бял шоколад, е владението на Магали Шодрон и на двете ѝ лели.

Специалитетът на Магали е горещият шоколад – лесен за приготвяне и в същото време божествено вкусен, особено когато го е правила тя. Може би тайната на великолепния му вкус се крие в усмивката по лицето ѝ, докато го разбърква. Или пък в ...заклинанията за сбъдване на желания, които тайно добавя в омайващата напитка.

Принцът на сладкишите

Филип Лионe е парижкият принц на сладкишите. Неговите макарони съчетават различни вкусове, които се топят в устата, галят небцето и оставят неповторим вълшебен вкус. Когато решава да отвори клон на световноизвестните си сладкарници на няколко крачки от „Къщата на вещиците“, сблъсъкът му с Магали е неизбежен...

Дали омагьосващият горещ шоколад ще надвие арогантната самоувереност на Филип? Или макаронът „Желание“ – кайсия, целуната от шоколадов крем, с парченце шамфъстък, скрито вътре като миниатюрна G-точка, ще укроти огнения нрав на Магали?

Чие небце ще бъде покорено първо?



Тагове:   шоколад,   Лора Флоран,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1178256
Постинги: 598
Коментари: 54
Гласове: 16617
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930