Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 15:21 - Пеша из... - Още нови дестинации
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 1117 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.09.2015 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поредицата Пеша из на National Geographic е много полезна за хора, които искат да опознаят известните европейски столици пеша. След Париж, Рим, Лондон, Амстердам и Барселона, на български език излизат Берлин и Прага. От издадените на английски пътеводители в тази поредица остана да видим на роден език и Ню Йорк, който чакам вече 2 години.

Пеша из Берлин и Пеша из Прага следват структурата на предишните издадени справочници. Различните части на градовете са представени в отделни глави, в систематизирани обиколки според близостта на обектите за посещение.

Цената им е 12,90 лв за близо 200 цветни страници. В сайта на Хермес стоят сбъркани корици - вместо снимките, които трябва да илюстрират Берлин и Прага, стои Саграда Фамилия от Барселона. Това обаче не е проблем, понеже пътеводителите в книжарниците са с правилните корици - Брандербургската врата и изглед към типичната за Прага архитектура.

Пеша из Берлин

БЪРЗИТЕ ОБИКОЛКИ представят добре организирани планове да разгледате целия град за един ден, за един уикенд, за забавление и придружени от деца.

РАЗХОДКИТЕ ИЗ КВАРТАЛИТЕ от Шарлотенбург и източната част на Берлин до Острова на музеите предоставят описание на забележителностите, свързани с ключови места върху картата.

ПОВЕЧЕ ЗА предлага интересни подробности за важни музеи или други знакови обекти като Райхстага, Еврейския музей и двореца „Шарлотенбург”.

ДУХЪТ НА БЕРЛИН привлича вниманието ви върху най-характерното за града, като златната епоха на 20-те години на ХХ век, еврейското наследство и завещаното от разделението между Изтока и Запада.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ БЕРЛИН групира интересното по теми, като бирарии-градини, места за брънч и Коледни пазари.     ОПИТЕН ТУРИСТ, ВКУСНО и ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ви съветват как да извлечете най-доброто от посещението си.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ви помага с организацията и планирането на вашето пътуване.

ПОДРОБНИТЕ КАРТИ, ЦВЕТНИТЕ ФОТОГРАФИИ и СЪВЕТИТЕ НА МЯСТО от опитни в пътешествията писатели вдъхновяват да се впуснете в собствено изследване.

image

image



Пеша из Прага

БЪРЗИТЕ ОБИКОЛКИ представят добре организирани планове за разглеждане на целия град за един ден, за един уикенд, за забавление, за любители на историята, ар нуво и кубизма, или пък с деца.

РАЗХОДКИТЕ ИЗ КВАРТАЛИТЕ, включително в Стария град (Старе место) и квартала на дворците (Храдчани), предоставят описание на забележителностите, свързани с ключови места върху картата.

ПОВЕЧЕ ЗА предлага интересни подробности за важни музеи или други знакови обекти като Стария градски площад, двореца „Лобковиц“ и манастира „Страхов“.

ДУХЪТ НА ПРАГА привлича вниманието ви върху най-характерното за града като музиката, бирата като култура, бароковата архитектура и еврейското наследство.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ПРАГА групира интересното по теми като шопинг, гледки, тайните градини и крайбрежието на града.

ОПИТЕН ТУРИСТ, ВКУСНО и ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ви съветват как да извлечете най-доброто от посещението си.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ви помага с организацията и планирането на вашето пътуване.

ПОДРОБНИТЕ КАРТИ, ЦВЕТНИТЕ ФОТОГРАФИИ и СЪВЕТИТЕ НА МЯСТО от опитни в пътешествията писатели вдъхновяват да се впуснете в собствено изследване.

image

image


Тагове:   Prague,   National Geographic,   Berlin,   city guide,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1182351
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16646
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930