Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 15:39 - Мечта от камък, дърво и вода
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 5779 Коментари: 0 Гласове:
4



Мечта от камък, дърво и вода

Архитектурна приказка на брега на езерото

 

Всеки понякога е давал воля на мечтите си, в които със своите собствени изразни средства, е рисувал образа на своята мечтана къща.

И в нечии скромни мечти се срещат малки гиздави къщички, в други по-смели – модерни палати от стъкло и камък… А в някои случаи просто се срещаме с мечтите си съвсем случайно, за да разберем, че вече някой друг е успял да ги постигне!

image

Не, няма да се впускаме в дълбоки размисли какво можем и какво не можем да изпълним в нашия си живот и реалност, просто ще се оставим на магията на тази приказно красива къща.

Може и някои от вас вече да са я срещали в някоя от своите позабравени мечти или поне някоя подобна, също толкова впечатляваща.

image

Всъщност, не можем ни най-малко да подценяваме уменията на архитектите и дизайнерите, създали тази приказка на брега на красиво езеро, но може би точно прекрасната природа е в основата на тяхното вдъхновение, довело до такъв разкошен резултат.

Carver Bai Residence се намира в околностите на бързо развиващия се като туристическа дестинация град Whitefish, щат Монтана, САЩ.

image
image

Автори на тази архитектурна и интериорна прелест са проектантите от популярното в САЩ студио Locati Architects.

Както самите архитекти признават, докато хората търся вдъхновение по целия свят, те вярват, че то може да се намери там, където е родното място на всеки от нас.

image

Те смятат още, че за да се проектира най-точно една къща, то трябва да се установи същинска връзка с мястото, където тя ще бъде построена, за да се позиционира проекта така, че да бъде успешно балансиран в пейзажа.

image

Иначе казано – връзката с природата винаги e най-големият източник за вдъхновение, стоящо в основата на всяко едно перфектно реализирано начинание!

Основавайки се на своите принципи, Locati Architects са проектирали жилищни пространства, които могат да те оставят без дъх от възхищение.

image

Къщата е развита на едно ниво, разполага с няколко покрити къта за отдих, просторна дневна зона с кухня, трапезария, спалня за собствениците и стаи за гости.

image

Интериорното решение на къщата край езерото ни най-малко не отстъпва по стойност на архитектурната визия на сградата – отново камък и дърво са вплетени в атрактивни комбинации.

image

Колкото и красиви думи да използваме, за да опишем всяко едно помещение или екстериора на тази къща, то те ще бъдат напълно недостатъчни…


Източник + още снимки: списание "Жилища"



Тагове:   къща,   Монтана,   дърво,   камък,   САЩ,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1180397
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16644
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930